lauantai 31. lokakuuta 2015

Ruusa jätti merkkinsä

Suvilahti on ehdoton suosikkini kaupunkikulttuurikohteista. Tänään vuorossa oli Make your mark - galleria ja maalikauppa. Galleria ja sen eteinen on hauskasti sisustettu Pasilan konepajan henkeen piikkilanka-aitoineen ja muine rekvisiittoineen. Mikäpä myöskään parempi sijainti maali- ja tussikaupalle kuin Suvilahden graffitiaitojen vieressä. Erittäin osuva konsepti Suvilahteen siis.Ruusan (Rosa Kivinen) näyttely käsitti kymmenisen Helsinki-aiheista teosta. Värikkäistä maalauksista on helppo bongailla Helsingin eri kaupunginosia. Taiteilija kertookin tavoitteekseen herätellä ihmisten muistoja kotiseuduistaan ja kyllä sitä Suvilahti-aiheen kohdalla tuli tarkistettua mihin hintaan teos olisi myynnissä (ei ollut). Se jokin näistä kuitenkin jäi puuttumaan; kuvitustöitäkin tehneen graafikon työt tuntuivat - kuvitustöiltä. Missä on se "Mimmit peinttaa" -tyyppi? 6-vuotias näyttelyvieras osasi sanoittaa pettymyksensä: "eihän nää oo mitään graffiteja". Taisi vähän sama pettymys iskeä aikuiseenkin katsojaan: katutaiteilijanakin mainostetulta graafikolta ja tältä gallerialta olisi odottanut enemmän underground -meininkiä. Seuraavana galleriassa on vuorossa graffitin Suomen mestarin Traman näyttely, joten taidamme vierailla täällä marraskuussa uudemman kerran. Tuleva katutaiteilija saa kyllä marraskuussakin vielä pettyä kuullessaan olevansa edelleen liian nuori ostamaan spray-maaleja.


RUUSA// “HELSINKI”
2.–31.10.2015

Make your mark Garage / Gallery
Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 6)
00540 Helsinki.
ma suljettu
ti – pe 12 – 19
la 11 – 16
su 12 – 16

Related Articles

2 kommenttia:

  1. Hei! Olet valinnut hauskan (ja haastavankin) aiheen paikan tunnelma-tehtävään. Suvilahti on yksi omia suosikkipaikkojani myöskin ja sieltä löytyy varmasti enemmän kuin viiden kuvan verran kuvattavaa. Siinä mielessä olet lähtenyt hyvin rajaamaan jonkun alueen sisällä olevan paikan kautta teemaa. Sinulla on silmää kerronnalliselle kuvien valikoinnille, osaat selkeästi hahmottaa mitä kuvat keskustelevat keskenään ja johdattelevat tarinaa eteenpäin. Ensimmäisessä Garage Gallery kyltin kuvassa alustetaan minne ollaan menossa. Tässä voisi tietenkin myös kokeilla, että saisiko kohteesta laajempaa yleiskuvaa? Tällöin mahdollisesti Suvilahden rakennusten seinämät yms. saataisiin osaksi kuvaa. Seuraava kuva ketjuineen on hieno. Kun tarkennus on vielä edessä olevissa elementeissä antaa se vaikutelmaa sisääntuloaulasta ja taustan ollessa sumea viittaa se vielä johonkin tulevaan tilaan. Pystykuva oikeuttaa edessä olevien elementtien linjan ja luo ikäänkuin verhon jonka läpi kulkea. Kuva taulusta ja piikkilangoista on hauskasta kuvakulmasta. Tässä pohdin olisiko eri värilämpötilaa hyödyntämällä saanut keltaista valoa hieman häivytettyä? Toinen vaihtoehto olisi hieman ylivalottaa kuvaa. Seuraavassa kuvassa olet puolestaan hyödyntänyt hienosti lattian viivoja, jotka toimivat suunnan näyttäjinä katseelle. Näissä jälleen pystykuva oikeuttaa viivojen suunnan ja osoittaa kohti spray-purkki hyllykköä taustalla. Tässä jäin pohtimaan seuraavan kuvan merkitystä. Koska kuva lattiaviivoineen osoittaa kohti hyllykköä mietin, olisiko siitä voinut ottaa lähikuvaa? Siis esimerkiksi spray-kannujen rivistöstä? Tämä luultavemmin olisi ollut ok gallerian puolesta, jos olisi kysynyt lupaa. Voisi olla hauska jatkumo, etenkin kun tekstissäsi hyvin kuvaat ettei näyttely teitä vakuuttanut. Viimeinen kuva hieman muuttaakin kertomusta, toisaalta tekstiäsi vahvistaen. Tässä siis pohdinnaksi jää, riittääkö yksi kuva näyttelystä (taulu ja piikkilanka) ja kuvatakko muuten tilaa itsessään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista! Se yleiskuva oli kyllä aiemmalla kävelyretkellä mallattu, mutta unohtui ottaa kun päräytettiin fillareilla suoraan gallerian ovelle. Lähikuva spray-kannuista tähän olisi sopinut. Tuota näyttely vs. galleria jakoa mietin itsekin kuvia valitessa. Pitää jatkaa harjoituksia!

      Poista

Popular Posts

Sisällön tarjoaa Blogger.

Seuraa sähköpostitse

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *