tiistai 9. helmikuuta 2016

Muotikuvia 70-luvulta


Toinen Fotografiskaan houkutellut näyttely oli Guy Bourdinin Avant-Garde, 70-luvun muotikuvia esittelevä näyttely. Bourdin kuvasi mm. Charles Jourdinin mainoskampanjoita ja loi oman hillittömän surrealistisen tyylinsä, jossa kengät ovat irtojaloissa ilman muuta vartaloa. Irtojalat sitten istuvat penkillä, kävelevät ruohikossa tai jotain muuta normaalia toimintaa - vain kaikki säärten yläpuolelta puuttuu. Kenkäkuvissa kengät eivät olekaan pääosassa, mutta kyllä ne sieltä kuvasta löytyvät.
 

Bourdin kuvasi myös muotilehdille kuten Vogue, ja aina ehdottomaan tyyliin: toimitukseen saapui yksi kuva ja ehdoton kielto rajata tai muuten muokata sitä mitenkään. Mutta jos on valinnut parhaan kuvan ja editoinut sen lehteen sopivaksi, niin eihän sitä kannata päästää kenenkään muun muokkaamaan.


Näyttelyssä on toinen toistaan hienompia kuvia. Täytyy tunnustaa, että muutamia muistiinpanoja tuli tehtyä hienoista ideoista, mutta tuskinpa olen ensimmäinen tätä kuvaajaa muotikuvissa kopioinut valokuvaaja. Lisäksi näyttelyssä on muutamia Bourdinin maalauksia, jotka eivät aivan istu kokonaisuuteen. Kyllä tämän mestarikuvaajan valokuvat olisivat riittäneet. Kiinnostavaa toki, että hän oli myös taidemaalari.

Tämä, Magnus Wennmann ja Martin Schoeller osoittivat kyllä taas vahvasti, että Fotografiska on yksi ehdottomista Tukholman vierailujen kohteista.

Guy Bourdin
Avant-Garde
Fotografiska 27.11.2015-21.2.2016

Related Articles

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Popular Posts

Sisällön tarjoaa Blogger.

Seuraa sähköpostitse

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *