tiistai 22. maaliskuuta 2016

Ihanin Zemfira Tallinnassa

Zemfira, tuo venäjänkielisen maailman supertähti. Kiertueellaan taas niin lähellä Helsinkiä, että pakkohan sitä oli lähteä. Lauantai-iltana suuntasimme siis Lasnamäkeen Tondiraban jäähalliin. Hienoista epätietoisuutta keikan alkamisajasta: Venäjällä keikat alkavat tasan sillä kellonlyömällä mitä lipussa lukee, ei esim. suomalaiseen tyyliin tunti tai pari sen jälkeen. Miten siis venäläinen artisti ulkomailla? Päättelimme, että parasta olla viimeistään klo 20 paikalla, mutta unohdimme, että tällä kertaa keikan aloittaisi lämppäri. Pääsimme siis kuuntelemaan DJ Taskerin melko monotonista jumppaa erikoisen lämppärivalinnan seurauksena. Vaan olipa sitten hyvät paikat lähellä lavaa.


Keikan aloitti poissaolevan ja ahdistuneen oloinen artisti, joka muisti edellisenä päivänä tippuneen venäläisiä turisteja kuljettaneen Air Dubain uhreja. Ahdistavaa tunnelmaa lisäsi myöhemmän Zhit v tvoe golove -biisin taustalla näytetty video puolisosta, jonka pää lopuksi räjähtää screenille. Vähitellen artisti alkoi kuitenkin lämmetä keikalle ja muutama hymykin saatiin. Bluesin aikana screenillä näkyi video nuoresta Zemfirasta skootteriajelulla. Lopulta nähtiin jopa stage diving!

Tällä kiertueella mukana oli uusi bändi. Brittisoittajien isä oli mukana yleisössä ja Zemfira koitti puhua vähän englantia, mutta meni sekaisin sanoissaan. Kuten aiemmillakin kiertueilla, tutut kappaleet olivat saaneet uudet sovitukset. Laulaja videoi myös yleisöä iPadillaan - ja latasi tuloksen You Tubeen.

Yleisö eli täysillä mukana: Zemfiran käskiessä koko lavan edusta kyykkäsi Dengi -biisissä, tietyn biisin kohdalla löytyivät pahvisydämet sykkimään käsiin ja lopulta koko katsomo huojui kännyköiden fikkarit kädessä kun Zemfira lauloi Malenkij chelovekissa näkevänsä tuhansia valoja. Progulkaa lauloivat kaikki kuorossa alusta loppuun.

Mahtava tunnelma, ihana artisti, upea musiikki. Kannatti tulla. Taas. Ihanin Zemfira.

Земфира: Маленький человек
Tondiraba Jäähall 19.3.2016

Related Articles

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Popular Posts

Sisällön tarjoaa Blogger.

Seuraa sähköpostitse

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *