tiistai 15. maaliskuuta 2016

Koodausajattelua mini-ihmisille

Maailman paras koodisatukirja on mitä oivallisinta luettavaa ainakin koodauksen parissa aikaansa viettäneelle äidille. Miten ihanasti Ruby toimiikaan kuin tietokone: isän käskiessä pukemaan hän pukee kyllä kouluvaatteet päälle - mutta jättää pyjamanhousut jalkaan, niitähän isä ei käskenyt riisumaan. Ja miten ne hahmot sattuivatkin olemaan juuri pingviinejä, kettuja, lumileopardeja ja robotteja!

Erityinen kiitos siitä, että tarinan sankari on tyttö. Vaikkei se niin kovin poikkeuksellista olekaan enää, niin ei näitä tyttöjen sankaritarinoita liikaa ole. Eikä tuntunut miespuolista kuulijaa haittaavan sankarin sukupuoli, ainakaan kirjaa ei kategorisoitu tyttöjen kirjaksi. Tarina tuntuikin kiinnostavan äidin lisäksi myös pienempiä satuhetkeen osallistujia. Takakannen suositus sanoo yli 5-vuotiaille, mutta hyvin meni pienemmällekin. Ikäsuositus tosin koski ehkä etupäässä kirjan lopussa olleita tehtäviä, mutta ne jäivät meiltä iltasatuhetken päätteeksi tekemättä. Palaamme siis kirjaan vielä päivänvalossa. Lisää harjoituksia olisi tarjolla kirjan verkkosivuilla.

Kirjan kuvitus on kiva: värikäs ja mielenkiintoinen, kauniskin. Erityisen kiinnostava on kirjan tausta: Liukas hankki rahoituksen kirjaprojektille Kickstarter-palvelun kautta. Voisiko joukkorahoitus olla kirjailija-apurahojen tulevaisuuden korvike? Jos kirjailijan pitäisikin apurahalautakunnan sijaan vakuuttaa tulevat lukijansa ostamaan kirja jo etukäteen?

Linda Liukas: Hello Ruby
Otava 2015

Related Articles

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Popular Posts

Sisällön tarjoaa Blogger.

Seuraa sähköpostitse

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *