sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Lauantain lauluretki

Savoy-teatterissa oli lauantaina tarjolla lapsille niin musiikkia kuin kirjallisuuttakin. Lasten kirjalauantai-tapahtuma kesti koko päivän, ja siinä välissä iltapäivällä oli myös Muumiperheen lauluretki -konsertti.


Muumiperheen lauluretki -konsertissa Eija Ahvo ja Markus Bäckman esiintyivät seitsenhenkisen orkesterin kanssa. Lavan taustalle heijastettiin animoituja kuvia muumikirjoista. Solistit olivat pukeutuneet värikkäästi ja juttelivat yleisön iän huomioiden. Soittimia esiteltiin, vaikkei ihan kaikkia - joitain oudoimpia en itsekään tunnistanut. Tällaisia lastenkonserttien pitäisi olla: oikeita soittajia, huolellinen lavastus, mietityt asut. Ja se musiikki: tätä levyä on meillä kuunneltu kotonakin, mutta kyllästymisen sijaan aikuinenkin nautti kivasta musiikista. Soili Perkiön sävellykset ja Hannele Huovin sanoitukset toimivat ja solistit ottivat yleisönsä. Tämä levy ansaitsi viime vuonna saamansa lastenlevyn Emman! Aluksi vähän hirvitti nelihenkisen perheen konserttiretkeen uppoava rahasumma (liput 26 e/kpl, ei lasten- tai perhelippuja), mutta kyllä täällä sai rahoille vastinetta.

Konsertin kesto, vajaa tunti, tuntui juuri sopivalta tälle yleisölle. Muutama ehti poistua kesken konsertin, mutta muuten pienetkin kuulijat jaksoivat konsertin loppuun. Meidän 4- ja 6-vuotiaat olivat yllättäen vanhimmasta päästä yleisöä, jos ei aikuiskuulijoita lasketa. Kyllähän tämä konsertti olisi vanhemmillekin sopinut!

4-vuotias halusi vielä konsertin jälkeen käydä "kertomassa tolle tädille et se lauloi hyvin" ja täti jaksoi istahtaa lavan reunalle juttelemaan ja esitellä pienelle fanilleen konsertissa käyttämäänsä silkkinauhaa.


Kadulla vastassa olleet muumit eivät esiintyneet itse konsertissa, mutta ennen konserttia pääsi tervehtimään Muumipeikkoa ja Niiskuneitiä.


Lasten kirjalauantai -tapahtuman piti kestää koko päivä, klo 10-17. Iltapäivällä jäljellä oli kuitenkin enää pari myyntipöytää: lastenkirjoja ja muumipaitoja. Aiemmin olisi ollut ohjelmaakin ja olihan konsertin jälkeenkin kiva katsoa lastenkirjatarjonta, mutta jos pelkän kirjalauantain takia olisi iltapäivällä tullut paikalle olisi kyllä saanut vähän pettyä.

Related Articles

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Popular Posts

Sisällön tarjoaa Blogger.

Seuraa sähköpostitse

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *