sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Saisio signaloi


 Pirkko Saision vaikeasti lokeroitava teos vie mukanaan. Saision kertoo kunniatohtorien hämmennyksestä tohtoripromootiossa, kesäisestä viikosta saarella taiteellista produktiota suunnitellessa, sekä - kolonoskopiasta. Tarinat etenevät kuin ajatukset, parin sivun mittaisesta katkelmasta sadan sivun pituiseen kuvaukseen useamman päivän tapahtumista. Kiinnostavia havaintoja, absurdeja yksityiskohtia, ajatuksia ja tajunnanvirtaa.

Kirjan päähenkilö on Pirkko Saisio -niminen kirjailija, joka löytää itsensä Romaniassa. Hän on myös äiti, elämäntoveri, näyttelijä osana tiivistä esiintyjäryhmää, koulukaveri, naapuri, potilas sinisissä paperihousuissa, kapinallinen kunniatohtori, taiteellisen suunnitteluprojektin ohella salaa juhannusjuhlia järjestävä näytelmäkirjailija ja isoäiti, joka koittaa noudattaa tyttärensä kasvatusperiaatteita niitä täysin ymmärtämättä. Tämän kirjan perusteella mitä kiinnostavin henkilö. Tarinoita lukiessa tuntee olevansa kirjailijan uskottu, ystävä, jolle hän kertoo tapahtumista ja ajatuksistaan. Tällaisen älykkään ystävän seurassa viihtyy.

Tämä kirjahan on ilmestynyt jo 2014 ja sitä on paljon eri kirjablogeissa esitelty. Luetut, lukemattomat -blogissa on kiva taustoitus kirjailijan tapaamisesta kirjamessujen lukupiirissä. Sieltä selvisi, että kirjan kertomukset ovat kirjailijan itselleen antamiin otsikoihin nopeasti kirjoittamia tekstejä.

Kysymys, joka tämän kirjan luettuani jäi päällimmäisenä mieleeni: miksi ne lukulistallani olevat Saisiot ovat edelleen siellä listalla, enkä ole niitä vielä lukenut?

Pirkko Saisio: Signaali
Siltala 2014

Related Articles

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Popular Posts

Sisällön tarjoaa Blogger.

Seuraa sähköpostitse

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *